BoekNed.nl is een site die U als boekenzoeker meer biedt dan de gebruikelijke boekensites omdat boekned.nl meer is dan een veredelde kaartenbak waarin gezocht kan worden. Het is een verkoop platform waarop de boeken van een groot aantal handelaren aangeboden worden. Hierdoor is het aanbod op deze site steeds onderhevig aan veranderingen. Dagelijks worden titels toegevoegd.

Deze site is dusdanig gestructureerd dat boeken geordend op Boekenplanken staan. Hierdoor kunt u op de planken die u interesseren weer ouderwets “snuffelen” tussen de boeken. U kunt weer verrast worden en ontdekkingen doen. Veel boeken zullen voorzien zijn van afbeeldingen. Hierdoor is de herkenbaarheid groter en ook kunt u een indruk krijgen van de kwaliteit.

Er zijn op deze site meerdere methoden om boeken te vinden die uw belangstelling hebben.

  1. Zoekvenster: Voor een specifieke titel kunt u gebruik maken van de gewone zoekfunctie of de uitgebreide zoekfunctie.
  2. GOOGLE: U hoeft niet eerst de site op te zoeken om te weten of een boek op BoekNed.nl beschikbaar is. Gebruik GOOGLE. De combinatie “Boekned + zoekterm” waarbij “zoekterm” een deel van de titel, auteur of een isbn nummer kan zijn.
  3. Snuffelen Per plank = rubriek: Vanuit de site is er ook de mogelijkheid niet specifiek te zoeken door gebruik te maken van de boekenkastboom aan de linkerzijde van het scherm. Door op de + tekens te klikken ontvouwd de boom zich en worden de afzonderlijke planken zichtbaar. Hier kunt u een rubriek, plank opzoeken die uw interesse heeft. Plank is standaard geordend op alfabet. Voor bezoekers die vaker terugkomen en snel willen zien of er iets nieuws op de plank is bijgekomen is er de knop nieuw/oud. Deze knop staat bovenaan de lijst met boeken van een boekenplank geeft de mogelijkheid te sorteren op datum van toevoegen. Hierdoor is het heel eenvoudig om bij het bezoeken van de site snel even op uw favoriete plankje te kijken of er iets nieuws bijgekomen is.

Voor de kwaliteit is ook de aanduiding die de handelaar ingevoerd heeft van belang.

Als nieuw = werkelijk als nieuw. Ook de eventuele stofomslag dient aanwezig te zijn in onbeschadigde staat
Zeer goed = veel oudere boeken kunnen door de leeftijd verkleuren ( licht bruin geworden papier. Iets verbleekte rug) Dit zijn ouderdom sporen die niet te voorkomen zijn. Boek kan niet “als nieuw”genoemd worden maar is wel te kwalificeren als “Zeer goed” daarnaast kunnen kleine onvolkomenheden voorkomen zoals bv naam op schutblad / ex-libris. Gebruikssporen een enkel vlekje enz. Er is NIET in onderstreept, er missen geen pagina’s en de binding is goed. Een eventuele stofomslag kan al dan niet aanwezig zijn.
Goed = Boek vertoont gebruikssporen. Is wel compleet maar is duidelijk door de handen gegaan. Binding is in tact. Bruikbaar als studieboek / leesboek enz. Minder geschikt als verzamelobject of cadeau.
Zie omschrijving = Er zijn gebreken die apart beschreven worden. Dit wil niet zeggen dat het boek slecht van kwaliteit is maar het kan niet ingedeeld worden in de eerder genoemde kwalificaties.

De boeken op deze site worden aangeboden vanuit Nederland. Daardoor is het mogelijk de portokosten al direct aan te geven voor verzending binnen Nederland. Het maximale portobedrag bij bestelling van meerdere boeken bij één handelaar is begrensd tot de prijs van pakketpost. Voor bezoekers van buiten Nederland worden de porto bedragen aangepast zodra men inlogt als klant. Komt u iets tegen op de site dan kunt u het boek toevoegen aan het winkelwagentje en eerst verder snuffelen. Aan het eind van de sessie kunt u de diverse titels afrekenen.

Afhankelijk van de mogelijkheden die de handelaar aanbiedt kunt u kiezen uit Ideal / Vooruit betaling / Betaling na ontvangst ( nota wordt bijgesloten). U kunt via uw eigen account pagina de voortgang van de bestelling volgen.

Klachten of opmerkingen kunt u via de link contact aan ons doorgeven.